De Bruyne voor het eerst volledige match bankzitter: ''Maar hij is niet gestraft''

De Bruyne voor het eerst volledige match bankzitter: ''Maar hij is niet gestraft''

20 januari - 13:20 Laatste update: 14:11
28

Donderdag speelde Manchester City tegen Tottenham en won de club 4-2. Het elftal bleef echter zonder sterspeler Kevin De Bruyne. Pep Guardiola koos ervoor om de Rode Duivel de gehele match op de bank te parkeren.

Het is niet de eerste keer dat De Bruyne op de bank begint, dat gebeurde al eerder. Maar dat de 31-jarige Belg niet het veld in kwam in de loop van de wedstrijd, dat is uniek dit seizoen. De Bruyne heeft eerder deze week ook een training misgelopen. ''Maar door een persoonlijk probleem'', noteerde Guardiola uit de mond van Het Nieuwsblad. ''Kevin heeft inderdaad een training gemist, maar hij is niet gestraft. Daar is ook geen enkele reden voor.'' Aldus Guardiola die de pers duidelijk maakte dat er geen reden is tot zorgen. Guardiola ontkrachtte daarmee de geruchten uit de Engelse media dat het zou gaan om het stellen van een voorbeeld voor andere spelers over de zekerheid van hun plek in de basis.

De Bruyne kwam dit seizoen tot 3 treffers en 11 assists in 18 Premier League-wedstrijden voor Manchester City. De middenvelder was daarnaast goed voor 3 assists in 4 Champions League-wedstrijden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie