'Gladbach stelt kraakheldere voorwaarde bij transfer Sommer naar Bayern'

'Gladbach stelt kraakheldere voorwaarde bij transfer Sommer naar Bayern'

18-01-2023 15:11

Borussia Mönchengladbach heeft een belangrijke eis gesteld aan een eventuele transfer van Yann Sommer naar Bayern München. De doelman mag alleen naar de koploper vertrekken als Jonas Omlin als vervanger van Montpellier naar Duitsland komt.

Volgens de Duitse krant BILD is de transfer van Sommer alleen bespreekbaar als Omlin zijn vervanger bij Mönchengladbach wordt. De club zou wel al in onderhandeling zijn met de Zwitserse doelman van Montpellier, maar er is nog geen directe doorbraak. Bayern München heeft een bod van acht miljoen euro gedaan op Sommer, maar der Rekordmeister moet dus afwachten hoe de onderhandelingen tussen Mönchengladbach en Montpellier zullen lopen.

Bayern München zit met de seizoenshervatting in het verschiet nog steeds zonder onbetwiste nummer één onder de lat. Manuel Neuer brak zijn been tijdens een ski ongeluk en trainer Julian Nagelsmann zou niet alle vertrouwen hebben in reservedoelman Sven Ulreich. De club probeerde eerst de verhuurde Alexander Nübel terug te halen van zijn periode bij AS Monaco, maar dat mislukte. Vrijdag hervat Bayern München de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen RB Leipzig.