Yaremchuk scoort alweer niet voor Club Brugge, maar: Heeft zich wel getoond

Yaremchuk scoort alweer niet voor Club Brugge, maar: "Heeft zich wel getoond"

16 januari - 09:02
16

Club Brugge kreeg zondag genoeg kansen om tot scoren te komen tegen RSC Anderlecht, maar raakte niet verder dan één doelpunt. Vooral Roman Yaremchuk miste heel wat kansen. Voor René Vandereycken reden genoeg om niet op hem te rekenen als basispion.

Yaremchuk zit in een echte vormcrisis en toonde dat nog eens tegen Anderlecht, waar hij enkele grote kansen niet in doel wist te werken. Volgens Vandereycken moet trainer Scott Parker niet langer op Yaremchuk rekenen als basispion..

"Je kan er nu voor opteren om hem het vertrouwen te geven na een verdienstelijke partij. Persoonlijk zou ik dat niet doen, gewoon op basis van wat Jutgla dit seizoen allemaal al liet zien", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

De voormalige bondscoach is duidelijk: Jutgla verdient die basisplek. "Als hij weer helemaal fit is en op training weer in zijn normale doen is, zou ik hem altijd opnieuw de voorkeur geven. Je moet Yaremchuk daar dan wel een goeie uitleg voor geven en hem ook al te kennen geven dat hij wel minuten gaat krijgen, waarin hij zichzelf kan laten zien."

Capaciteiten
Toch zag Vandereycken ook goede dingen bij Yaremchuk en wil hij hem niet helemaal opgeven. "Ondanks dat hij de kansen liet liggen, heeft hij wel getoond dat hij de capaciteiten in huis heeft waarvoor ze hem zijn gaan halen", besluit hij.

Ook trainer Parker lijkt nog te geloven in de Oekraïner. "Het is een speler waar ik vertrouwen blijf in hebben, want hij geeft echt alles op training en ook in de wedstrijd zelf. Het zit gewoon wat tegen voor hem, maar over het algemeen ben ik zeker tevreden over zijn spel", gaf hij aan na de wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s