Milan schiet in actie: 'Aankoopoptie van concurrent De Ketelaere wordt gelicht'

Milan schiet in actie: 'Aankoopoptie van concurrent De Ketelaere wordt gelicht'

11-01-2023 16:30
4

In zijn eerste zes maanden bij AC Milan heeft Charles De Ketelaere slechts met mondjesmaat zijn talent kunnen laten bewonderen. De West-Vlaming heeft zeker nog tijd om de verwachtingen in te lossen, maar tussendoor azen anderen op zijn plek. Zo heeft Brahim Diaz het Milanese bestuur wél al kunnen overtuigen, met gunstig contractnieuws tot gevolg.

De 23-jarige Diaz is eigenlijk de voornaamste concurrent van De Ketelaere voor het plekje in steun van de diepe spits bij I Rossoneri. De voorbije weken en maanden heeft de Spanjaard het pleit in zijn voordeel beslecht. Daar plukt hij nu de vruchten van, want volgens transferexpert Fabrizio Romano zit een verlengd verblijf in San Siro eraan te komen.

Tot nu toe huurde Milan Diaz enkel van Real Madrid, maar daar komt verandering in. Bij de oorspronkelijke gesprekken was al een aankoopoptie opgenomen. Die zal nu gelicht worden. Voor een bedrag van 22 miljoen euro maakt Diaz dan definitief de overstap naar de Italiaanse modestad. Real beschikt overigens nog over een terugkooprecht ter waarde van 27 miljoen euro. 

Milan is de komende dagen van plan om nog andere sterkhouders langer aan boord te houden, voegt Romano nog toe. Zo wil technisch directeur Paolo Maldini zo snel mogelijk met uitblinkers Olivier Giroud en Rafael Leão rond de tafel gaan zitten.