Parker velt oordeel over woedende Sylla: Er zijn lijnen waar je niet over kan

Parker velt oordeel over woedende Sylla: "Er zijn lijnen waar je niet over kan"

08-01-2023 17:14
19

In zijn eerste wedstrijd als trainer van Club Brugge zag Scott Parker zijn verdediger Abakar Sylla meteen door het rood gaan. De stoppen sloegen door bij de Ivoriaan, die van het veld werd gestuurd. Parker wil hem echter nog niet opgeven.

Nadat Sylla eerder al eens goed wegkwam na een zware tackle liep het in de tweede helft helemaal fout af. Na een fout sloegen de stoppen door bij de Ivoriaan en gooide hij de bal weg, samen met zijn ploegmaats. Parker beseft dat daaraan moet gewerkt worden.

"We gaan met hem praten", reageert Parker in een gesprek op de officiële kanalen. "Hij is een jonge speler met veel potentieel. We moeten hem wel leren dat er bepaalde lijnen zijn waar je niet over kan omdat je anders jezelf en de ploeg straft", klinkt het.

Helemaal opgeven wil Parker de verdediger nog niet don. "Hij heeft nog veel te leren en hij is nu enorm ontgoocheld, maar aan ons om hem in zijn leerproces te helpen", klinkt het. In de partij tegen RSC Anderlecht zal de jonge verdediger alvast niet aan de bak kunnen komen.

Voor Parker was het al zijn tweede rode kaart dit seizoen. Hij pakte ook al acht gele kaarten in zestien partijen.