Uitblinkers Vormer en Brüls boeken in eerste wedstrijd bij Essevee meteen winst

08-01-2023 17:50
21

SV Zulte Waregem zal bijzonder tevreden zijn met de komst van Ruud Vormer en Christian Brüls. In het duel tegen KV Mechelen kreeg het duo meteen een basisplek en speelden zij ook een belangrijke rol in de partij. Het werd 2-0.

Bij Zulte Waregem heeft men operatie redding ingezet en moesten Ruud Vormer en Christian Brüls de ploeg aan punten helpen. Het duo kreeg ook meteen een basisplek in het duel tegen KV Mechelen. Het duo staat er ook om bekend goede vrije trappen te geven, maar in de vijfde minuut was het Nicolas Rommens die met een knappe vrije trap Essevee op voorsprong bracht.

Onder impuls van een bijzonder sterke Brüls bleef Zulte Waregem ook de betere ploeg en probeerde het Malinwa helemaal naar achteren te drukken. De echte grote kansen bleven uit, terwijl Malinwa het evenwicht nog probeerde te herstellen. Ook de ploeg van Steven Defour wist echter geen gevaar te creëren, waardoor het 1-0 bleef.

In de tweede helft voerde KV Mechelen de druk stevig op en deelde het enkele kleine plaagstoten uit aan Essevee. Zonder al te veel gevaar voor de thuisploeg, dat goed reageerde en zelf zocht naar een belangrijke tweede treffer.

Iets voor het uur kreeg Sandy Walsh dan toch een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar wist Sammy Bossut die treffer te voorkomen. KV Mechelen kreeg twintig minuten voor tijd uiteindelijk het deksel op de neus na een penaltyfout op Ruud Vormer. Ook na een bijzonder lange VAR-check bleef die beslissing staan en maakte Zinho Gano er 2-0 van.

Vormer werd bedankt voor zijn partij en ging in minuut na de treffer in minuut 73 onder luid applaus naar de bank. Opdracht volbracht en de drie punten waren binnen. Essevee kreeg daarop nog flink wat kansen op een derde treffer, maar die bleef uit.