'Newcastle haakt af voor Ajax-middenvelder en gaat voor Tielemans'

'Newcastle haakt af voor Ajax-middenvelder en gaat voor Tielemans'

02-01-2023 16:46
3

Newcastle United leek in de running voor Alvarez van Ajax, maar de Engelse club gaat naar verluidt vol voor Youri Tielemans. Chelsea wordt nog wel in verband gebracht met de middenvelder van de Amsterdammers.

Chelsea, Newcastle United en West Ham United zijn in de race voor Álvarez. Eerstgenoemde club sluit een bod niet uit, meldt The AthleticThe Blues wilden de Mexicaan afgelopen zomer al inlijven, al liepen de onderhandelingen met Ajax toen spaak. Benfica-middenvelder Enzo Fernández geldt op Stamford Bridge als prioriteitaankoop, al behoort het halen van Álvarez nog altijd tot de mogelijkheden. Het medium plaatst een kanttekening: Ajax zal deze winter lastig te overtuigen zijn van een deal.

Newcastle lijkt in te zetten op een andere middenvelder. Manager Eddie Howe voegt naar verluidt liever een controleur met Premier League-ervaring toe aan zijn selectie. Leicester City-speler Youri Tielemans en Moisés Caicedo (Brighton & Hove Albion) staan bij The Magpies hoog op de lijst. West Ham houdt de situatie van Álvarez nog wel nauwlettend in de gaten.