'Kompany was een fenomenale coach, ik heb zoveel geleerd van hem'

'Kompany was een fenomenale coach, ik heb zoveel geleerd van hem'

02-01-2023 20:00

Vincent Kompany is momenteel aan de slag bij Burnley FC en wist ook flink wat indruk te maken bij de Engelse club. Bij RSC Anderlecht verliep het met ups en downs, al kreeg hij ook flink wat lof. Onder andere Matt Miazga kon de lof niet op.

De Amerikaan kwam twee jaar geleden op huurbasis uit voor RSC Anderlecht en was onder Kompany ook een basispion. De coach besloot echter om hem niet definitief in huis te halen. Ondanks die beslissing, blijft Miazga bijzonder lovend over Kompany."Hij was een fenomenale coach", klonk het bij MLS Soccer.

"Ik heb zoveel geleerd van hem", gaat hij verder. "Uiteraard leerde ik veel bij van hem omdat hij een centrale verdediger was tijdens zijn carrière, maar ook op tactisch vlak. Het vinden van ruimtes, het juist druk zetten en opbouwen van achteruit. Hij was heel goed en ik heb genoten om onder hem te kunnen spelen", aldus Miazga.

Inmiddels speelt de Amerikaan terug in zijn thuisland, waar hij uitkomt voor Cincinnati. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Amerikaanse club.