Club Brugge zoekt nieuwe coach: de mogelijke opvolgers van Hoefkens

Club Brugge zoekt nieuwe coach: de mogelijke opvolgers van Hoefkens

28-12-2022 13:30 Laatste update: 20:45
28

Club Brugge heeft woensdag afscheid genomen van Carl Hoefkens en moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. VoetbalPrimeur.be helpt het bestuur alvast een handje en stelt enkele geschikte opvolgers voor.

De nieuwe trainer van Club Brugge krijgt bij de landskampioen de opdracht om weer voor resultaten te zorgen, maar ook voor aanvallend voetbal. De achterstand van twaalf punten op leider KRC Genk moet verkleind worden, terwijl in februari ook nog de CL-kraker tegen Benfica op het programma staat. Heel wat werk voor de boeg dus.

Roberto Martinez (49)
Een naam die al in de wandelgangen klonk, is die van voormalig bondscoach Martinez. Niet verrassend, gezien de goede relatie tussen Club Brugge-voorzitter Verhaeghe en de Spanjaard. Martinez mag na zijn periode bij de Rode Duivels op zoek naar een nieuwe uitdaging en die kan Blauw-Zwart bieden. Kiest hij voor een nieuw project in ons land of kiest hij toch voor een buitenlandse uitdaging?

Alexander Blessin (49)
De voormalige trainer van KV Oostende stond na het vertrek van Philippe Clement al op het lijstje van Club Brugge. De landskampioen koos toen echter voor Alfred Schreuder, maar een samenwerking behoort nu wel tot de opties. De Duitser zit zonder club nadat hij begin december werd ontslagen bij Genoa. De Duitser staat erom bekend veel te verwachten van zijn spelers en ook hard te werken aan looplijnen. Misschien wel iets dat de huidige selectie van Blauw-Zwart nodig heeft.

Jess Thorup (52)
Een oude bekende van het Belgische voetbal. De Deense trainer werkte in het verleden voor KAA Gent en KRC Genk. Bij die laatste club stopte hij al na 38 dagen als trainer en keerde hij terug naar zijn thuisland Denemarken. Hij werd er trainer van FC Kopenhagen en won er ook de titel mee. Na een moeilijk seizoensbegin werd hij eind september echter bedankt voor bewezen diensten.

Domenico Tedesco (37)
De voormalige trainer van RB Leipzig, Schalke 04 en Spartak Moskou staat helemaal waar de fans van Blauw-Zwart voor staan. Aanvallend en vooral direct voetbal, met hoge druk op de tegenstander. In dat opzicht pas hij dus ook perfect in het plaatje van de Bruggelingen, die op zoek zijn naar wat meer sturm und drang in hun spel.

De Duitser leverde onder andere bij RB Leipzig, dat op 7 september van dit jaar afscheid van hem nam, ook goed werk in zijn eerste maanden bij de club. Hij pakte de Duitse beker met Leipzig, maar moest na een minder seizoensbegin deze campagne vertrekken.

Jocelynn Gourvennec (50)
In het verleden werd de Fransman nog gelinkt aan Club Brugge, maar tot een akkoord kwam het nooit. Nu zit Gourvennec al enkele maanden zonder club na zijn moeilijk jaar bij Lille OSC. De 50-jarige trainer maakte vooral naam en faam bij EA Guingamp, waarmee hij promoveerde naar de Ligue 1 en ook de Coupe de France won.

Giovanni van Bronckhorst (47)
Als men bij Club Brugge echter een coach die ook Nederlands spreekt verkiest, zal Van Bronckhorst hoog op de lijst staan. Als beginnende trainer wist hij te overtuigen bij Feyenoord, waarna hij richting het Chinese Guangzhou R&F vertrok en uiteindelijk bij Rangers FC terechtkwam.

Hij won met de Schotse club vorig seizoen de beker en haalde ook de finale van de Europa League, maar moest in november van dit jaar vertrekken nadat de achterstand op leider Celtic te groot was geworden.

Valerien Ismael (47)
De Fransman is een oude bekende van Club Brugge en maakte het toenmalig Club Brugge-coach Philippe Clement in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League nog knap lastig met het Oostenrijkse LASK.

Na een sterke periode bij LASK trok hij naar Barnsley FC, waar hij ook indruk wist te maken. Periodes bij West Brom en Besiktas liepen minder af en eind oktober werd hij ontslagen bij de Turkse club. De Fransman, die vooral aanvallend voetbal wil zien, past alvast perfect in het plaatje van de Bruggelingen.

Sebastien Hoeness (40)
De Duitse manager begon met trainer bij RB Leipzig en was ook een periode jeugdcoach bij Bayern München. Na daar indruk gemaakt te hebben kreeg hij als dertiger een kans als hoofdcoach bij TSG Hoffenheim, waar hij Alfred Schreuder verving.

In zijn eerste halve seizoen bij de club maakte hij flink wat indruk, maar na een moeilijk seizoenseinde eindigde de club op een negende plek. Het bestuur besloot om afscheid te nemen van Hoeness, die nu enkele maanden zonder club zit.

Claude Puel (61)
Puel wordt vaak genoemd als een Belgische topclub een coach zoekt en onder andere RSC Anderlecht was even een optie, maar voorlopig kwam het er nog niet van. De ervaren Fransman werd in december 2021 aan de kant gezet bij het woelige St-Etienne. Eerder was hij al aan de slag in de Premier League, bij Southampton en Leicester City.