Manchester United na misgrijpen Gakpo: 'Memphis betaalbare optie'

Manchester United na misgrijpen Gakpo: 'Memphis betaalbare optie'

28-12-2022 13:00
7

De zoektocht van Manchester United naar een nieuwe spits gaat verder, maar veel geld is er niet beschikbaar. The Athletic plaatst woensdag vraagtekens bij de 'passieve' houding van The Mancunians op de transfermarkt.

Erik ten Hag wil zijn selectie dolgraag versterken met een nieuwe spits, na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Onder meer The Guardian meldde al dat de Nederlandse manager enkel hoop hoeft te koesteren op een huurdeal of een goedkope optie. Een speler als João Felix is voorlopig te duur. The Athletic onderschrijft dat en stelt dat United voorzichtig wil handelen in januari.

Het goed ingevoerde medium weet dat Ten Hag zeer gecharmeerd is van Cody Gakpo, maar Manchester United trapte op de rem nog voordat Liverpool doorpakte. De club gaf afgelopen zomer 250 miljoen euro uit aan spelers als Antony, Casemiro, Tyrell Malacia en Lisandro Martínez en wil nu de hand op de knip houden. De PSV-ster verkast daarom niet naar Old Trafford, maar naar Anfield. Het doet denken aan afgelopen zomer, toen Darwin Núñez lang gelinkt werd aan United. Uiteindelijk bleek Liverpool slagvaardiger. The Reds kaapten ook Luis Díaz weg voor de neus van Tottenham Hotspur.

Het geeft volgens The Athletic blijk van een assertief aankoopbeleid, terwijl dat van Manchester United vaak passief aanvoelt. Ten Hag wil ondertussen vooruit, maar zal zich moeten richten op huurdeals. Die boodschap is ook afgegeven aan tussenpersonen. De kans dat United in de Premier League zijn slag slaat, lijkt bijzonder klein. Aleksandar Mitrovic is te duur en Ivan Toney hangt een straf boven het hoofd vanwege het overtreden van de gokregels.

Memphis Depay
United kijkt daarom elders in Europa. Álvaro Morata was afgelopen zomer in beeld, maar speelt nu regelmatig voor Atlético Madrid. Een ander doelwit, Pierre-Emerick Aubameyang, vertrok naar Chelsea. Ook werd er gesproken over Memphis Depay. De Nederlander is net als Eric Maxim Choupo-Moting een betaalbare optie komende maand, omdat hun contracten aflopen bij FC Barcelona en Bayern München.