OFFICIEEL: Club Brugge beëindigt samenwerking met Hoefkens

OFFICIEEL: Club Brugge beëindigt samenwerking met Hoefkens

28-12-2022 11:05 Laatste update: 11:11
134

Club Brugge heeft trainer Carl Hoefkens na een halfjaar alweer de laan uitgestuurd. De opvolger van Alfred Schreuder wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.

Hoewel de regerende landskampioen het in de Champions League naar behoren deed - Club Brugge wist te overwinteren in een groep met Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto - zijn de resultaten in de Jupiler Pro League minder goed. Het gat op de ranglijst tot koploper RC Genk bedraagt twaalf punten. Ook ligt Blauw-Zwart al uit het bekertoernooi, na een recente 4-1 nederlaag tegen Sint-Truiden.

Na die uitschakeling ging Club Brugge al in beraad over Hoefkens, die nog het voordeel van de twijfel kreeg. Zijn positie bleek onhoudbaar, nadat eerder deze week met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen OH Leuven. "Carl is een Clubman puur sang", reageert algemeen directeur Vincent Mannaert op de clubsite. "Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd."

"Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat. Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club."