Hoefkens (Club Brugge) wou te veel laten zien wie de baas is

"Hoefkens (Club Brugge) wou te veel laten zien wie de baas is"

28-12-2022 07:29 Laatste update: 08:05
22

Het lot van Carl Hoefkens hangt aan een zijden draadje bij Club Brugge. Blijft hij ook in het nieuwe jaar aan als coach? Marc Degryse denkt alvast van niet. 

"Aan de kwaliteit van de groep kan het niet liggen", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Ik blijf erbij: dit is het beste Club in járen. Dat hebben ze bewezen in de Champions League, weliswaar geholpen door een sublieme Mignolet. Maar goed, het valt vooral op dat de spelers met grote individuele kwaliteiten niet uit de verf komen. Yaremchuk, Skov Olsen, zelfs Vanaken."

Degryse legt de schuld bij de trainer. "Als bestuur reken je op de coach om die gasten tot hun recht te laten komen. Dat lukte Hoefkens niet. Die reactie van Skov op Instagram was een teken aan de wand. Kijk, zulke creatieve spelers moet je af en toe een schouderklopje geven. Door hen op de bank te zetten of zelfs eens uit de selectie te weren, wou hij laten zien wie de baas is. Hij had hen beter een helpende hand gegeven."

Club staat momenteel op een vierde plaats in het klassement. Na de korte winterbreak wacht meteen een wedstrijd tegen KRC Genk.