Genk had het moeilijk in Kortrijk: Niet genoeg kwaliteit om verschil te maken

Genk had het moeilijk in Kortrijk: "Niet genoeg kwaliteit om verschil te maken"

26-12-2022 22:00
5

Het was van speeldag één geleden, maar ook op de openingswedstrijd van de terugronde heeft KRC Genk in het zand moeten bijten. De trotse koploper ging met het kleinste verschil onderuit bij KV Kortrijk: 1-0. Wouter Vrancken probeert de rangen gesloten te houden.

Genk scheerde bijzonder hoge toppen voor het WK, maar blijkbaar zit er nog wat roest in de benen door de ongelukkige onderbreking. In het Guldensporenstadion stond het de thuisploeg te veel mogelijkheden toe. "Het was een moeilijke wedstrijd", bevestigt Vrancken aan Sporza. "Wij waren niet top en zij waren gedreven."

Kortrijk boekte een verdiende overwinning, al had Genk voor de pauze ook haar momenten. "De goeie kansen zoals in de eerste helft moet je in zo'n match afmaken, maar ik denk niet dat we aanspraak konden maken op de drie punten", toont Vrancken zich eerlijk in zijn analyse. De reden daarvoor is doodeenvoudig. "Er was niet genoeg kwaliteit om het verschil te maken. Dat is geen verwijt. Dit mag geen smet zijn op 2022, dat verdienen mijn spelers niet."

Uiteraard is er geen man overboord voor de Limburgers, die voor het WK een geweldig parcours geschaatst hebben. Binnen een tweetal weken krijgen ze de kans om te reageren. Dan volgt de topper tegen Club Brugge. "We pakken het aan zoals we elke week doen. We willen tegen iedereen iets laten zien. We zullen ons heel goed voorbereiden", verzekert Vrancken.