Bijker (KV Mechelen): Er staat nog een jaar ­optie in mijn contract

Bijker (KV Mechelen): "Er staat nog een jaar ­optie in mijn contract"

23-12-2022 13:29

KV Mechelen kan opnieuw op Lucas Bijker rekenen. De Nederlander is terug na een lange knieblessure en mocht meteen spelen tegen Seraing. Zijn concurrent Boli Bolingoli is namelijk out.

"Zo werkt dat in het voetbal: de een zijn dood is de ander zijn brood", aldus Bijker bij Gazet Van Antwerpen. "Voor mij is het mooi ­meegenomen dat ik meteen kan spelen. Als Boli terug is, ­zullen we wel zien wie er gaat spelen. ­Diegene die het best presteert, verdient zijn plek. Daar ga ik niet moeilijk over doen. Onderlinge concurrentie hoort bij het ­voetbal."

Bijker speelt ook voor zijn toekomst, want er is nog niet over een contractverlenging gesproken. "Nog niet, maar dat komt nog wel. Tim Matthys is natuurlijk nog maar net begonnen in zijn functie als sportief directeur. Ik heb hier trouwens nog met Tim samen­gespeeld (in seizoen 2018-2019, red .). Hij weet net als iedereen dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb. Er staat nog een jaar ­optie in mijn contract, dus het is aan mij om te blijven presteren."

Bijker zit al sinds 2018 bij de A-kern van KV Mechelen. Hij werd toen overgenomen van het Spaanse Cadiz CF.