Union-fans dreigen niet naar stadion van Anderlecht te trekken: 'Zonder ons'

Union-fans dreigen niet naar stadion van Anderlecht te trekken: 'Zonder ons'

22-12-2022 21:33
14

Supporters van Union zijn niet opgezet met het nieuws dat hun club binnenkort Europees voetbal speelt in het Lotto Park, het stadion van RSC Anderlecht. Eén supportersgroep dreigt de wedstrijd te boycotten en niet naar het stadion te trekken.

Union SG liet eerder deze week weten dat het de achtste finale van de Europa League zal afwerken in het Lotto Park, het stadion van rivaal RSC Anderlecht. Die beslissing schiet echter in het verkeerde keelgat van de 'Union Bhoys'. Zij dreigen de wedstrijd nu te boycotten.

In een open brief geven zij aan niet te begrijpen dat Union in het stadion van een rivaal zal spelen. 'Na de eerste verbazing, volgden woede en onbegrip', klinkt het. 'Als we door onze directie waren geraadpleegd, wat nooit het geval is geweest, zouden we duidelijk hebben gemaakt dat er geen sprake was van de mogelijkheid om bij onze rivaal te spelen', geeft men aan.

Volgens hen had Union gewoon opnieuw in het stadion van OH Leuven moeten spelen, zoals eerder al werd gedaan. 'Doen alsof het in het belang van de fans is om de pil te laten passeren (en dus in het Lotto Park te spelen, red.) is een leugen', klinkt het.

De Union Bhoys sluiten ook af met het dreigement dat ze er ook niet bij zullen zijn in de volgende Europese partij. 'Onze directie rekent op ons op 16 maart om er een groot feest van te maken? Het zal zonder ons zijn', besluit men.