Martinez spreekt over interlandpensioen Hazard: 'Nam beslissing al voor het WK'

Martinez spreekt over interlandpensioen Hazard: 'Nam beslissing al voor het WK'

21-12-2022 21:02
5

De nationale ploeg heeft afscheid moeten nemen van Eden Hazard. De Rode Duivel besloot om te stoppen als international en zich te focussen op clubvoetbal. Een keuze die Hazard al langer had gemaakt, weet voormalig bondscoach Roberto Martinez.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine onthult Martinez dat Hazard er al even aan dacht om te stoppen bij de Rode Duivels. "Hij heeft mij gezegd dat hij die beslissing al voor het WK zou nemen", onthult Martinez.

"Eden gaat niet over één nacht ijs gaan wanneer hij zulke beslissingen neemt. Hij wou op het goede moment wachten. Hazard heeft ook gezien dat de opvolging verzekerd is", aldus de Spanjaard, die ook afscheid neemt van de nationale ploeg.

Volgens Martinez heeft de voortdurende kritiek die Hazard kreeg vanuit de media wel geholpen met zijn beslissing. "Eden heeft nooit nee gezegd tegen de nationale ploeg. Zijn toewijding is ongelooflijk. Maar het is normaal om te stoppen als je meer negatieve geluiden hoort dan positieve. En dat duurt nu al twee jaar", aldus Martinez.