Messi speelt zondag allerlaatste WK-wedstrijd voor Argentinië: 'Dat is het beste'

Messi speelt zondag allerlaatste WK-wedstrijd voor Argentinië: 'Dat is het beste'

14-12-2022 10:25
3

Lionel Messi speelt aanstaande zaterdag zijn laatste WK-wedstrijd. Dat bevestigt de Argentijnse vedette na de wedstrijd tegen Kroatië, waarin Argentinië de eindstrijd wist te behalen.

Messi maakte op 17 augustus 2005 zijn debuut voor het Argentijnse nationale elftal en droeg het shirt maar liefst 171 keer. Zondag komt hij voor de laatste keer in actie in een WK-wedstrijd. "Ik ben erg blij dat we dit hebben kunnen bereiken", zegt Messi tegen Olé. "Het beëindigen van mijn WK-reis door een laatste wedstrijd in een finale te spelen.. Ik heb alles meegemaakt en dat is iets heel spannends, ik ben blij dat de mensen in Argentinië er zo van genieten."

Messi bevestigt dat zondag zijn laatste WK-wedstrijd is. "Ja, absoluut. Het duurt nog vele jaren tot de volgende en ik denk niet dat ik zover ga komen. Zo eindigen is het beste. Het belangrijkste is dat we het groepsdoel kunnen bereiken. We zijn na lang vechten één stap verwijderd en gaan ons best doen om het nu voor elkaar te krijgen."

Messi en co. moeten de batterij nog één keer opladen. "Ik geniet hier heel erg van en voel me sterk. We hebben grote offers moeten brengen, bijvoorbeeld het spelen van een verlenging die niet makkelijk was. We kwamen vermoeid aan, maar de groep gaf net een beetje meer."