Kompany en Burnley zetten terugronde goed in met knappe zege op bezoek bij QPR

Kompany en Burnley zetten terugronde goed in met knappe zege op bezoek bij QPR

11-12-2022 16:04
16

Vincent Kompany is met Burnley goed begonnen aan de terugronde in The Championship. Op bezoek bij QPR heeft de coach met zijn ploeg een knappe 0-3 zege weten te boeken.

Burnley begon als leider aan speeldag 22 en heeft die positie ook kunnen vasthouden. Het zag zaterdag nummer twee Sheffield United met 0-1 winnen, maar slaagde er zelf ook in om een overwinnining te boeken tegen QPR.

In de partij tegen de Londenaren deed Kompany een beroep op Josh Cullen (ex-RSC Anderlecht), Taylor Harwood-Bellis (ex-Anderlecht) en Vitinho (ex-Cercle Brugge) in zijn basiself. Zij zagen Johann Berg Gudmondsson al na negentien minuten voetballen Burnley op voorsprong brengen.

Die voorsprong werd net voor rust nog verdubbeld door Ian Maatsen, die er 0-2 van kon maken. Helemaal veilig werd de zege in de 71e minuut. Ian Tella zorgde voor de 0-3, waarna Manuel Benson (ex-Royal Antwerp FC) nog mocht invallen.

Dankzij de zege blijft Burnley een voorsprong van drie punten behouden op eerste achtervolger Sheffield United. De voorsprong op nummer drie Blackburn Rovers bedraagt inmiddels al acht punten.