'Spaanse deur klapte dicht, maar Mexico biedt Martinez nieuwe kans als bondscoach'

'Spaanse deur klapte dicht, maar Mexico biedt Martinez nieuwe kans als bondscoach'

09-12-2022 15:13
6

Het zal de Belgische voetbalfan ongetwijfeld benieuwen wie de volgende werkgever van Roberto Martinez wordt. Na ruim zes jaar besloot de Spanjaard de handdoek te gooien na het ontgoochelende WK van de Rode Duivels in Qatar. Even leek een dienstverband in eigen land erin te zitten, maar nu zou zijn toekomst wel eens in Mexico kunnen liggen.

Na het ontslag van Luis Enrique bij Spanje ging de naam van Martinez vaak over de lippen in zijn vaderland. Uiteindelijk werd niet hij, maar beloftecoach Luis de la Fuenta aangeduid als opvolger. Niet getreurd voor Martinez, want ook in Mexico is men nog op zoek naar een nationale selectieheer. Volgens het lokale Info Bae staat hij daar zelfs helemaal bovenaan het verlanglijstje. 

Momenteel is er nog geen concrete aanbieding richting zijn management verstuurd, maar dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan het feit dat Martinez technisch gezien nog tot 31 december onder contract ligt bij de Belgische voetbalbond. Daarna is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Net als de Rode Duivels overleefde ook Mexico de groepsfase van het lopende WK niet. In het beslissende slotduel tegen Saoedi-Arabië maakte El Tri één doelpuntje te weinig om door te stoten. Daardoor moest Gerardo Martino het gelag betalen.