Ugbo blikt terug op periode bij KRC Genk: Wij vormden geen team

Ugbo blikt terug op periode bij KRC Genk: "Wij vormden geen team"

21-11-2022 11:16
8

De Rode Duivels spelen woensdag tegen Canada. Ook Ike Ugbo zal dan van de partij zijn. Ugbo is nog eigendom van KRC Genk, maar kon daar nooit doorbreken. 

"Ik kwam onder John van den Brom weinig aan bod", aldus Ugbo bij Het Belang Van Limburg. "Hij had zijn vaste basiself en week daar ondanks de mindere resultaten amper vanaf. Dat bankzitten kroop in mijn hoofd. Op den duur lag ik met mezelf overhoop. Er liepen trouwens wel meer ongelukkige spelers rond. We vormden geen team. Jammer."

Ugbo speelt al sinds januari bij Troyes in de Ligue 1. "Ik had meteen impact. Maar momenteel ben ik weer ontgoocheld. Ik zit dit seizoen weer meer in de dug-out dan mij lief is. Het WK komt op een uitstekend moment. Naast de trainingen met Troyes heb ik een individueel programma gevolgd. Mijn huidige situatie is niet comfortabel. Maar één wedstrijd kan zomaar alles veranderen."

Bij KRC Genk heeft Ugbo nog een contract lopen tot de zomer van 2025. Ugbo verzamelde inmiddels acht caps voor Canada, maar wacht nog op zijn eerste doelpunt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s