VP’s Elf v/d Heenronde, rechtsbuiten: Brugs duo, herrezen Paintsil of Zinckernagel

VP’s Elf v/d Heenronde, rechtsbuiten: Brugs duo, herrezen Paintsil of Zinckernagel

20-11-2022 22:30 Laatste update: 21-11-2022 11:16
7

De lokroep van het WK heeft een einde gemaakt aan de heenronde van de Jupiler Pro League. Vroeger dan ooit heeft die haar poorten gesloten voor een voorbarige winterstop. Dit jaar deelt VoetbalPrimeur.be dus geen elf kerstpakjes, maar Sinterklaas-geschenken uit! Tijd voor VP’s Elf van de Heenronde, met in deze aflevering de zoektocht naar de beste rechtsbuiten.

De technische staf van VP.be stuurt haar elf klasbakken in een 4-3-3-formatie de wei in. Elke aflevering stellen we een selectie voor van beste kandidaten per positie. Daarna is het aan jou, lezer van VP, om (deels) de knoop te helpen doorhakken. Dat doe je door onderaan te stemmen via de poll. Op het einde van de rit worden de beste elf gekozen op basis van de stemmen van de redactie (50%) en de stemmen van de lezers (50%).

Musa Al-Taamari (OH Leuven)
Net wat minder ongeleid projectiel dan in zijn eerste maanden in Leuven, al zal Marc Brys er nu en dan nog wat grijze haren bij krijgen door hem. Die onvoorspelbaarheid is echter een onmisbare eigenschap in het spel van Al-Taamari. ‘De Jordaanse Messi’, zoals het in zijn thuisland klonk, is de linkspoot voor alle duidelijkheid niet, maar zijn kattenpootje kan in de JPL wel flinke schade aanrichten.

Tajon Buchanan (Club Brugge)
Vanwege zijn onmiskenbare talent hoort de Canadees (straks tegenstander van de Rode Duivels) in dit rijtje thuis, ook al kwam hij pas in oktober voor het eerst in actie door blessureleed. Carl Hoefkens nagelt hem bovendien niet standaard vast op de rechterflank. Ook vanop links mocht/moest Buchanan regelmatig zijn ding doen. Snelheid, balgevoel, dribbelvaardigheid: werkelijk alles is aanwezig om op een dag landgenoot Jonathan David achterna te gaan met een monstertransfer.

Alessio Castro-Montes (KAA Gent)
Nog zo’n half zorgenkindje met gouden voeten. Ook Castro-Montes was enkele keren op de sukkel en wordt door zijn trainer als passe-partout gebruikt. Tegen KV Kortrijk bewees onze landgenoot evenwel dat een positie als rechtsvoor hem waarschijnlijk het beste ligt. Met twee geweldige assists verschafte hij zich daar een springplank om in de terugronde opnieuw tot sterkhouder te promoveren bij De Buffalo’s.

Tuur Dierckx (KVC Westerlo)
Jezus Christus kon er wat van, maar ook Dierckx mag je stilaan een specialist verrijzenissen noemen. Zijn carrière werd al meermaals gefnuikt door zwaar blessureleed. Telkens opnieuw knokte de tweevoetige aanvaller terug, meestal via de tweede klasse. Nu groeide hij mee met Westerlo en dat legt hem geen windeieren. Jonas De Roeck durft hem ook al eens op de bank te laten beginnen (zeven keer), maar dat heeft ook te maken met zijn welgekomen drive als invaller. De balans oogt keurig, met vier doelpunten en twee assists.

Konan N’Dri (KAS Eupen)
Met 22 lentes nog steeds aan de jonge kant,hoewel het al zijn vijfde seizoen bij De Panda’s is. Toch lijkt het alsof de Ivoriaan zijn naam nu pas op de kaart zet. Soms spreken cijfers boekdelen: tot voor de eerste speeldag van de huidige campagne had N’Dri amper twee maal gescoord in de JPL, nu staat die teller op zeven. Gek genoeg moest hij het eerder van invalbeurten dan van basisplaatsen hebben. Een inschattingsfout die het ontslag van Bernd Storck in de hand heeft gewerkt?

Joseph Paintsil (KRC Genk)
Dood en begraven was hij, de aalvlugge aanvaller. Het stond in de sterren geschreven dat Genk afgelopen zomer een overnemer zou zoeken, maar Wouter Vrancken besliste daar anders over. De kersverse trainer dacht Paintsil nog goed te kunnen gebruiken. Nou en of! Met zijn ongelooflijke snelheid brengt de Ghanees de diepgang die anderen in staat stelt om met meer ruimte te voetballen.

Andreas Skov Olsen (Club Brugge)
Als wintertransfer bleek hij van doorslaggevend belang in de (geslaagde) inhaalrace op Union Saint-Gilloise. Die lijn heeft Skov Olsen ook in het lopende seizoen doorgetrokken. De Deense winger valt erg moeilijk te verdedigen, aangezien hij met zowel rechts als links het verschil kan maken. Ook zijn statistieken spreken tot de verbeelding: zes doelpunten, drie assists. Tottenham Hotspur zou hem alvast in het vizier hebben.

Philip Zinckernagel (Standard Luik)
In de absolute sloturen van de mercato haalden De Rouches misschien wel hun meest spraakmakende versterking in huis. Er kan nog wat meer constante in zijn prestaties komen, maar in enkele wedstrijden liet Zinckernagel zijn hele palet aan kwaliteiten al bewonderen. Net als Skov Olsen beschikt hij over een Deens paspoort én een straf schot, al ogen de dribbels van de Standard-huurling nog wat onvoorspelbaarder.