WK-tegenstander Canada heeft selectie rond: Buchanan, Larin en twee oude bekenden

WK-tegenstander Canada heeft selectie rond: Buchanan, Larin en twee oude bekenden

14-11-2022 22:20
4

De deadline voor de bekendmaking van de WK-selecties zit er (zo goed als) op. Ook Canada, tegenstander van de Rode Duivels, heeft haar 26 helden bekendgemaakt. Bondscoach John Herdman heeft in zijn selectie plaats vrijgehouden voor twee spelers van Club Brugge én enkele oude bekenden.

In haar openingswedstrijd zal de Belgische nationale ploeg het opnemen tegen Canada. Als de Noord-Amerikanen erin zouden slagen om Thibaut Courtois te vloeren, is de kans groot dat er een bekende aan het kanon staat. Misschien speelt de dader in kwestie zelfs nog in de Jupiler Pro League. Zoals verwacht hebben Tajon Buchanan en Cyle Larin de schifting namelijk overleefd. Beide Bruggelingen zijn vaste waarden én uitblinkers bij hun nationale elftal. Of kroont een speler uit onze Challenger Pro League zich tot kwelduivel? Ook Liam Fraser van Deinze SK mag zijn valiezen pakken.

Daarnaast lopen er nog enkele gekende namen rond in de voorhoede. Jonathan David (ex-KAA Gent) en Iké Ugbo (ex-Cercle Brugge en -Genk) zijn eveneens spelers met een neusje voor doelpunten. De grootste ster is evenwel Alphonso Davies, die na een lange afwezigheid weer op niveau is gekomen bij Bayern München. Opvallend: op de Twitter-post wordt hij tot de aanvallers gerekend, terwijl Davies in de Allianz Arena toch echt als linksachter speelt.

Voor Canada wordt het WK in Qatar hoe dan ook een hele belevenis. Slechts één keer eerder was het enorme land vertegenwoordigd op een wereldbeker. Dat gebeurde in 1986, in Mexico. Er vallen alvast veel mijlpalen te bereiken in Qatar. De Canadezen verloren in '86 immers drie keer en konden zelfs geen enkele keer tot scoren komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s