Mignolet krijgt belangrijke rol en zetelt voortaan in Global Player Council

Mignolet krijgt belangrijke rol en zetelt voortaan in Global Player Council

17-11-2022 22:46
5

Simon Mignolet heeft al heel wat watertjes doorzwommen en heeft flink wat ervaring in zijn rugzak steken. In België nam hij het al als spelersverantwoordelijke op voor voetballers in ons land en dat gaat hij nu ook doen voor andere voetballers uit de voetbalwereld.

Zo heeft de FIFPro aangekondigd dat Mignolet een rol krijgt in de 'Global Player Council', het mondiale vakverbond van profvoetballers. Dat is een adviesorgaan, bestaande uit zo'n dertig profvoetballers en -voetbalsters wereldwijd.

Mignolet krijgt daardoor een belangrijke rol in de voetbalwereld en zetelt in de GPC naast spelers zoals Giorgio Chiellini, Arturo Vidal, Nicolas Tagliafico, Lucie Bronze en André Ayew. Hij zal voortaan regelmatig advies kunnen geven over de werking en toekomst van het mondiale voetbal.

Een hele eer voor Mignolet, die enorm uitkijkt naar die uitdaging. "Ik ben enthousiast om bij de GPC aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat spelers een stem hebben en deel uitmaken van discussies die bijdragen tot betere omstandigheden voor voetballers in de hele wereld", reageert hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie