Topschutter krijgt erkenning: Janssen door Antwerp-fans verkozen tot beste speler

Topschutter krijgt erkenning: Janssen door Antwerp-fans verkozen tot beste speler

14-11-2022 23:11

Royal Antwerp FC beleefde niet bepaald de beste oktober- en novembermaand, maar zelfs in die tijden is er een laureaat voor de trofee van 'Speler van de maand' nodig. Vincent Janssen mag zich de gelukkige noemen.

De Antwerp-fans hebben de voorbije dagen mogen stemmen voor de eretitel. Uiteindelijk is Janssen uit de bus gekomen als winnaar. Het is de eerste keer sinds zijn transfer dat de Nederlandse zomeraanwinst de uitverkorene is. Hoewel The Great Old de laatste tijd wat zand in de machine kende, scoorde Janssen sinds begin oktober nog drie keer: in Kortrijk (2-1), thuis tegen Genk (1-3) en op Club Brugge (2-2).

Die prestaties waren genoeg om tot 'Speler van de maand' uitgeroepen te worden, mede omdat er niet veel andere uitblinkers waren. Dat zal de spits dan weer worst wezen. Janssen reist dezer dagen met de Nederlandse selectie af naar het WK in Qatar. Zijn kersverse trofee kan dus mee in de bagage. In totaal maakte hij nu al negen competitietreffers voor Antwerp, waarmee hij clubtopschutter is. Enkel Paul Onuachu (13) en Mario Gonzalez (11) doen beter bij de concurrentie.