Kortrijk overweegt ook Custovic uit te zwaaien: 'Storck of Peeters als opvolger'

Kortrijk overweegt ook Custovic uit te zwaaien: 'Storck of Peeters als opvolger'

12-11-2022 13:06
7

Op SV Zulte Waregem na heeft elke club uit het huidige rechterrijtje van de Jupiler Pro League al een trainerswissel doorgevoerd in het lopende seizoen. Tijd voor ronde twee! Bij KV Kortrijk lijkt men die debatten nog voor het WK van start gaat te heropenen.

Adnan Custovic zwaait momenteel de plak in het Guldensporenstadion, nadat hij op de laatste dag van augustus Karim Belhocine was komen vervangen. Tweeënhalve maand later zit ook de Bosniër opnieuw op de wip, weet Het Nieuwsblad. Midweeks verschafte hij zichzelf wel wat ademruimte door RWDM uit te schakelen in de Croky Cup (1-3), maar die opsteker weegt onvoldoende op tegen de verontrustende nederlagen van de voorbije weken in competitieverband. Vooral de zeperds tegen rechtstreekse concurrenten KV Oostende en SV Zulte Waregem zijn hard aangekomen.

Kortrijk staat op dit moment pas zestiende, onder de rode streep dus. Hekkensluiter RFC Seraing telt slechts één puntje minder en bovendien bedraagt het gat naar plek veertien, bijvoorbeeld, toch al vijf punten. 'Zijn lot lijkt aan een zijden draadje te hangen', schrijft HNB dan ook. Zondagavond spelen De Kerels gastheer voor KAA Gent. Als daar geen punten worden gepakt, zou Custovic het gelag wel eens kunnen betalen. Volgens HNB heeft KVK ook al twee kandidaten op het oog als opvolger: Bernd Storck (recent nog ontslagen bij KAS Eupen) en Bob Peeters.