Geen Stassin meer bij RSC Anderlecht: Moet groeien door wedstrijden te spelen

Geen Stassin meer bij RSC Anderlecht: "Moet groeien door wedstrijden te spelen"

11-11-2022 19:16
14

De voorbije wedstrijden geen Lucas Stassin meer te zien bij RSC Anderlecht. De jonge spits mocht onder Felice Mazzu debuteren, maar kreeg sinds zijn ontslag geen kansen meer. Ook niet in de Croky Cup, al is daar voor interim-coach Robin Veldman een goede reden voor.

De Nederlander kent Stassin maar al te goed en werkte bij de RSCA Futures maanden met hem samen. Het is dan ook verrassend dat net onder Veldman de jonge spits geen minuten meer krijgt.  "Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen", vertelt Veldman.

"In de manier waarop we spelen, zie ik zeker ruimte voor Lucas", geeft de trainer aan. "Maar hij is nog zo jong, 17 jaar, en moet daarom elke week een wedstrijd spelen, vind ik. Hij moet elke week in een situatie komen waarin hij moet presteren. Dus niet: dan eens tien minuten, dan eens een helft, dan eens een hele wedstrijd."

Voor Veldman is het dan ook duidelijk dat Stassin voorlopig vooral wedstrijden moet afwerken in de Challenger Pro Leage. "Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen. Gezien de interne concurrentie hebben we ervoor gekozen om hem veel met de A-ploeg te laten trainen, zodat hij elke dag op een hoog niveau moet trainen, maar dat hij in de wedstrijden elke keer wordt uitgedaagd in de Challenger Pro League", besluit hij.