Tanghe wijst de fans van KV Oostende terecht: Dat was misplaatst

Tanghe wijst de fans van KV Oostende terecht: "Dat was misplaatst"

08-11-2022 11:29
10

KV Oostende heeft een broodnodige zege gepakt tegen KV Kortrijk: het werd 3-1. Anton Tanghe zag de hand van de nieuwe coach Dominik Thalhammer. Hij wil vooral hoge pressing zien. 

"Bij Thalhammer is er toch iets meer druk vooruit", vertelt Tanghe aan Het Nieuwsblad. "Bij de eerste bal van achteruit trekken we meteen vooruit. Als er iemand gaat, moet al de rest aan hoge intensiteit volgen. Misschien lag bij Yves Vanderhaeghe de klemtoon iets meer op het voetballende. Nu willen we natuurlijk ook voetballen, maar we focussen op het zetten van druk, de tegenstander zo hoog mogelijk vastzetten en de bal zo hoog mogelijk recupereren."

De fans van KV Oostende zongen wel vooral voor ex-coach Vanderhaeghe. "Natuurlijk versta ik de fans. Yves Vanderhaeghe, West-Vlaming en voordien ook al bij KVO, lag goed bij hen. Maar het is jammer dat ze bij onze groet na die eerste zege met een nieuwe coach meteen Yves’ naam scandeerden. Alhoewel ik hen snap, was dat misplaatst. Die gezangen zijn bij verscheidene spelers in het verkeerde keelgat geschoten."

Woensdag speelt KV Oostende voor de Croky Cup op het veld van Thes Sport. Zaterdag wacht dan weer een wedstrijd op Westerlo.