29-10-2022 17:28
1

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Union Berlin. Der Rekordmeister, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis, heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met FSV Mainz 05. Het Nederlands getinte Bayer Leverkusen verloor nipt op bezoek bij RB Leipzig.

Bayern München - FSV Mainz 05 6-2
Drie dagen na de 0-3 zege tegen FC Barcelona in de Champions League trof Bayern zaterdagmiddag Mainz. De thuisploeg kwam na vijf minuten via Serge Gnabry aan de leiding. Nog voor het rustsignaal was het duel gespeeld. Jamal Musiala en Sadio Mané, die de rebound van een gemiste strafschop verzilverde, breidden de voorsprong uit.

Via Silvan Widmar deed Mainz in de blessuretijd van de eerste helft iets terug. Leon Goretzka zorgde op het uur voor de vierde Bayern-treffer. Mathys Tel tekende voor 5-1 zorgen. Drie minuten later maakte Mainz nog een eretreffer.

Die eretreffer werd teniet gedaan door de 6-2 van Eric Choupo-Moting. Door de overwinning is Bayern minimaal voor één dag koploper van de Bundesliga. Union Berlin komt zondag in actie tegen Borussia Mönchengladbach. Bij een Berlijnse zege wordt de koppositie weer terugveroverd.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen 2-0
In de openingsfase golfde het spel op en neer, tot Christopher Nkunku na een halfuur de ban brak. Het restant van het eerste bedrijf was voor Leipzig, maar na rust begonnen de bezoekers beter te voetballen. In de slotfase verdubbelde Leipzig de marge via Timo Werner. Dinsdag ontvangt Bayer Leverkusen op speeldag zes van de Champions League. Indien Blauw-Zwart wint in Duitsland is het zeker van groepswinst. Bij een ander resultaat is Club Brugge afhankelijk van het resultaat van Porto.