Gent krijgt nog één kans op Europese overwintering na matige pot in Ierland

27-10-2022 22:50
48

KAA Gent is er opnieuw niet in geslaagd om de drie punten te pakken en raakte niet voorbij Shamrock Rovers. Op bezoek bij de Ierse ploeg werd het 1-1, al mag Gent blijven hopen op Europese overwintering.

Hein Vanhaezebrouck stelde voor de partij nog duidelijk dat hij wilde overtuigen tegen KAA Gent. Jonkie Salah kreeg opnieuw een kans, maar die zag ook hoe de Buffalo's al na drie minuten voetballen op achtervolgen waren aangewezen.

Een slechte start van Gent, dat ook bijna op een dubbele achterstand kwam. De Ieren toonden zich, terwijl ook Gent steeds beter in de partij kwam. Het wist ook enkele kansen bij elkaar te voetballen, al bleef dat nodige doelpunt uit mede door enkele goede reddingen van Shamrock Rovers-doelman Mannus.

In de tweede helft probeerde Gent wel te reageren en scoorde Godeau zelfs bijna voor de Buffalo's. De paal hield Gent echter van de gelijkmaker. Een startsein voor een Gentse aanvalsgolf werd het niet. De bezoekers bleven het moeilijk hebben en raakten nooit echt tot uitgespeelde kansen.

Iets na het uur wist Gaffney opnieuw te scoren voor de thuisploeg, maar kon hij niet vieren. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De match lag daarop steeds vaker stil en Gent kreeg maar geen tempo in de partij. Twintig minuten voor tijd zat het geluk wat mee en kreeg Justin Ferizaj een tweede gele en dus rode kaart. Een minuut later scoorde invaller Hong Hyun-seok de gelijkmaker. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Door de winst van Djurgardens tegen Molde mag men bij Gent blijven hopen op overwintering. Het telt nu vijf punten, twee minder dan de nummer twee Molde.