De woestijn roept Standard: Amallah speelt met vuur, geen caps voor uitblinkers

De woestijn roept Standard: Amallah speelt met vuur, geen caps voor uitblinkers

26-10-2022 10:30 Laatste update: 29-10-2022 17:05
5

Nog minder dan vier weken voor de boeg en dan trekt het grootste voetbalcircus op aarde zich weer op gang. Nu al belooft het wereldkampioenschap in Qatar een unieke belevenis te worden, al is dat niet altijd vanwege de juiste redenen, helaas. Tussen alle nationale en Europese competities door tracht VoetbalPrimeur.be jou al zo warm mogelijk te maken voor het WK. En dat het er bloedheet zal worden, dat staat als een paal boven zand! In deze aflevering overlopen we de mogelijke WK-gangers bij Standard Luik.

Zekerheidje(s) ✴️✴️✴️
Helaas voor de Standard-spelers kan niemand volledig vredevol op beide oren slapen.

Goede hoop ✴️✴️
Eigenlijk had Selim Amallah een categorietje hoger moeten staan. Na een sterke Afrika Cup en twee doelpunten in de kwalificatiecampagne voor het nakende WK leek de halve Luikenaar bondscoach Vahid Halilhodzic helemaal overtuigd te hebben. Er is echter een dubbele kink in de kabel gekomen, te beginnen met de trainerswissel. Na veel twisten rond Halilhodzich heeft Walid Regragui het stokje overgenomen. Ligt Amallah bij hem ook in de bovenste lade? Bovendien gooit de middenvelder misschien wel zelf zijn eigen ruiten in. Door contractperikelen is hij bij De Rouches namelijk in de B-kern verzeild geraakt. Kost hem dat een WK-ticket?

Kaarsjes branden ✴️
Laat ons een kat een kat noemen: meer Luiks bloed naast Amallah hoeft de Standard-aanhang niet te verwachten in Qatar. Ondanks de huidige heropflakkering van de club spelen de voorbije (erg) magere jaren daar een nefaste rol in. Voor een oproepingsbrief bij de Rode Duivels komt sinds het vertrek van Zinho Vanheusden niemand meer in aanmerking, ook al doen Arnaud Bodart en Nicolas Raskin het bijvoorbeeld aardig.

Voor het overige lopen er wel degelijk enkele internationals rond op Sclessin, zoals Bope Bokadi (Congo), Konstantinos Laifis (Cyprus) of Abdoul Tapsoba (Burkina Faso), maar zij verdedigen stuk voor stuk de kleuren van een land dat het niét tot het WK geschopt heeft. In theorie zou het voor Marlon Fossey (VS) en Stipe Perica (Kroatië) wél kunnen. Zij hebben evenwel nog geen cap achter hun naam staan en zijn te weinig opgevallen om daar snel verandering in te brengen.

De beste kanshebber lijkt dan nog Philippe Zinckernagel. De dribbelaar zet Luik geregeld in lichterlaaie, maar werd evenmin al opgeroepen voor Denemarken. Op basis van zijn talent en statistieken zou de zomeraanwinst niet misstaan op een eindtoernooi. Als gigantisch wit konijn, dan maar?

Overzicht van VP's WK-specials van de volgende dagen en weken:
- Donderdag 27/10: Welke spelers van Union Saint-Gilloise maken kans op een WK-selectie?
- Vrijdag 28/10: Welke overige spelers uit de Jupiler Pro League maken kans op een WK-selectie?