RTL over Anderlecht: “Zirkzee en co zijn vervangen door onzekerheden”

RTL over Anderlecht: “Zirkzee en co zijn vervangen door onzekerheden”

25-10-2022 18:00
19

De definitieve beslissing werd maandagochtend genomen. Felice Mazzu is niet langer de coach van Anderlecht. De wantoestanden in het stadion van Standard bleken de druppel te zijn voor het bestuur. RTL journalist Emiliano Bonfigli schrikt van de problemen bij Anderlecht. 

Hij gelooft dat het management van de club toch een aantal vragen oproept. “Mazzu draagt uiteraard enige verantwoordelijkheid voor deze pijnlijke periode”, klinkt het bij de columnist. Toch meent hij dat het zeker niet de enige schuldige is. Zeker niet. Dat bevestigde ook Wouter Vandenhaute in de persconferentie: “Mazzu is niet de enige schuldige.”

Bonfigli is teleurgesteld dat Vandenhaute niet verder is gegaan in die redenering. De voorzitter van paars-wit gaf toe dat iedereen in de club naar in de spiegel moet kijken. “Hij ging rechtstreeks naar de houding van de RSCA-supporters op Sclessin”, een gemiste kans lijkt de journalist te vinden. 

Bonfigli stelt vragen bij het bestuur. Net zoals ook de supporters dat doen. In het duel met Zulte Waregem werden spandoeken ontrold waarop het volgende te lezen viel: “In vijf maanden heb je drie jaar weggesmeten" en "Mercato verprutst". Tijdens de zomermercato verloor Anderlecht een paar van haar beste spelers. Zirkzee, Kouamé, Cullen en Gomez verlieten de club. “Zij zijn vervangen door talenten waarvan sommigen een onzekerheid zijn. Ze hebben niet het statuut om zich direct op te dringen in een club die geacht wordt te strijden voor de titel”, klinkt het bij Bonfigli. “Ook financieel staat de club al enkele jaren in het rood. Kortom, de balans is niet erg fraai.”