'In een ideale wereld blijft Mazzu, maar niet uitgesloten dat Veldman hem opvolgt'

'In een ideale wereld blijft Mazzu, maar niet uitgesloten dat Veldman hem opvolgt'

22-10-2022 11:27
10

Zondag staat StandardRSC Anderlecht op het programma. Bij de bezoekers zal Felice Mazzu op de bank zitten. Heel wat supporters van Anderlecht willen af van Mazzu, maar het bestuur behoudt voorlopig het vertrouwen in de trainer. Een nieuwe nederlaag kan Mazzu best vermijden. 

Anderlecht speelde dit seizoen in de Jupier Pro League dertien matchen. Paars-wit won amper vijf duels. Anderlecht verloor van Cercle Brugge (1-0), KAA Gent (0-1), Union (2-1), KVC Westerlo (2-1), Charleroi (0-1), Club Brugge (0-1) en Zulte Waregem. Voor de heel wat fans van Anderlecht heeft Mazzu al genoeg kansen gehad. Momenteel loopt er een petitie om de trainer buiten te werken.

Na de nederlaag op het veld van Zulte Waregem hield het bestuur van Anderlecht Mazzu aan boord. Het is nog maar de vraag of de trainer zich een nieuwe nederlaag kan permitteren. Zondag brengt paars-wit een bezoek aan Standard. De matchen in Luik zijn voor Anderlecht altijd iets bijzonder. Zondag komt daar nog een extra element bij, Mazzu die zijn vel probeert te redden.

Politie vreest scenario van 2019
Volgens Het Nieuwsblad houdt de Luikse politie zich al klaar. Enkele seizoenen geleden toen Anderlecht op achterstand (2-0) stond op het veld van Standard en de club ook al in een malaise zat, ging het helemaal mis. De match moest gestaakt worden. De politie zou nu zo een nieuw scenario met vuurpijlen zoals in 2019 vrezen.

Ondanks de slechte resultaten van dit seizoen hoopt men bij Anderlecht nog altijd Play-Off 1 te halen. Dat wordt geen eenvoudige opdracht. Momenteel staat Union op de vierde plaats. De vorige club van Mazzu heeft al twaalf punten meer dan het huidige team van de trainer. Volgens Het Nieuwsblad is 'in een ideale wereld het ontslag van Mazzu niet aan de orde'. Toch tipt de krant al over een mogelijke opvolger. 'Het niet uitgesloten dat de club op korte termijn kiest voor een man die de filosofie, werking en spelersgroep al kent, Robin Veldman.'

Bekerwinnaar, promovendus en titelkandidaat
De 36-jarige Veldman werkt sinds juli 2021 voor Anderlecht. Momenteel is hij aan de slag als trainer van de U21 van Anderlecht. De Nederlander werkte eerder in eigen land voor Heerenveen en Ajax. Vorig seizoen won hij met de beloften van Anderlecht de Beker van België. Met RSCA Futures boekt Veldman ook dit seizoen de nodige goede resultaten in de Challenger Pro League. De promovendus staat momenteel derde in de stand met amper twee punten minder dan leider Beveren.