Droomdebuut voor Defour, KV Mechelen verslaat Standard

Droomdebuut voor Defour, KV Mechelen verslaat Standard

19-10-2022 22:42 Laatste update: 22:53
7

Steven Defour is goed begonnen als hoofdtrainer van KV Mechelen. Malinwa won woensdag immers met 2-0 van Standard.

Nadat KV Mechelen Buijs bedankte voor bewezen diensten, mocht Defour in het AFAS Stadion het stokje overnemen. Uitgerekend tegen 'zijn' Standard zat de ex-Rode Duivel voor de eerste keer als echte T1 op de bank bij Malinwa. Defour hield vast aan de meeste mannen die zijn voorganger gebruikte, maar bracht met Ngoy wel een extra aanvaller tussen de lijnen. Dat zou hij zich later op de avond niet beklagen. Na de 3-0 zege tegen Antwerp kwamen Zinckernagel, Dewaele en Barret Laursen in de ploeg.

Na een aangename openingsfase sloeg het noodlot bij Barret toe. Na 21 minuten moest hij met last aan de hamstrings naar de kant. Even voordien was hij nog dicht bij de 0-1. Voor de rust was Standard de betere ploeg, maar scoren lukte niet. Mechelen hield stand en mocht met een 0-0 gaan rusten.

Meteen na de koffie viel bij Standard ook Cimirot geblesseerd uit. De match werd er niet beter op. Spanning was er voldoende, maar het duurde tot het uur voor we ook nog eens gevaar voor een doel zagen. Mechelen nam meer en meer de match over. Deila zag de match uit zijn handen glippen en bracht drie nieuwe namen tussen de lijnen met Perica, Davida en Canak.

Mechelen was evenwel niet onder de indruk van het verse bloed en kwam meteen na de drie wissels op voorsprong. Bodart keerde nog de eerste inzet van Mechelen, maar na de uithaal van Vanlerberghe moest de doelman zich toch gewonnen geven. De 2-0 volgde meteen daarna. Ngoy deed de netten trillen en heel Mechelen vierde feest aan de cornervlag. Ook assistent Vanderbiest deed mee.

Toen het eindsignaal klonk, haalde Mechelen opgelucht adem. De club pakte de boost die het nodig had. In de stand doet Mechelen een geweldige zaak. Het telt nu veertien punten. Dat levert momenteel een dertiende plaats op in de stand. Standard - dat de voorbije weken zo vaak won - ziet KRC Genk, Club Brugge en Union uitlopen. Aankomend weekend nemen de Rouches het op tegen Anderlecht.