Lof voor Schreuder (ex-Club Brugge) bij Bayern: 'Winnaar en geweldig persoon'

Lof voor Schreuder (ex-Club Brugge) bij Bayern: 'Winnaar en geweldig persoon'

19-10-2022 20:45 Laatste update: 21:33

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann kan zich niet voorstellen dat Ajax Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) laat vertrekken. De coach van de Amsterdammers staat in de belangstelling van VfB Stuttgart, maar de Duitse club lijkt niet aan de vraagprijs te kunnen voldoen.

Schreuder staat nu op de lijst van Stuttgart, maar Ajax wil anderhalf miljoen euro zien voor zijn trainer. Op een persconferentie van Bayern krijgt Nagelsmann vragen over de Nederlander. Schreuder was in het verleden namelijk de assistent van Nagelsmann. "Alfred is pas net naar Ajax gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem laten gaan. Ik heb Ajax namelijk niet leren kennen als een makkelijke onderhandelingspartner", laat de Duitser optekenen bij BILD.

Nagelsmann spreekt uit ervaring: zo kwam Ryan Gravenberch afgelopen zomer na lange onderhandelingen pas naar München. Daar komt de Bayern-coach echter niet over aan het woord. Hij krijgt wel de kans om de loftrompet te steken over Schreuder. "Hij was een uitstekende assistent-coach, met veel expertise en een groot inlevingsvermogen."

"Alfred is een extreme winnaar en een geweldig persoon met wie ik het heel goed kon vinden. Ik zou blij zijn als hij in de Bundesliga terechtkomt, want dan zien we elkaar vaker terug. Ook al kan ik het me niet voorstellen."