Liverpool trapt ongenaakbaar Manchester City van roze wolk af

16-10-2022 19:27 Laatste update: 19:29

Liverpool heeft de verhoudingen in de Premier League weer op scherp gezet door Manchester City - met Kevin De Bruyne 90 minuten tussen de lijnen - de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Een doelpunt van Mohamed Salah in de slotfase zette Anfield in vuur en vlam: 1-0.

Manager Jürgen Klopp leek Liverpool op voorhand weinig kansen te geven, al kan dat zomaar tactiek zijn geweest om de verwachtingen te temperen of de tegenstander in slaap te sussen. Liverpool bood namelijk behoorlijk partij aan City, ondanks dat het verschil op de ranglijst flink is.

De bezoekers die een ticket hadden gekocht, kregen vooral in de tweede helft waar voor hun geld. Ze zagen hoe Phil Foden na 53 minuten spelen scoorde voor Manchester City, maar tijdens het juichen werd duidelijk dat er in de opbouw een overtreding gemaakt was en dus werd de goal door de VAR afgekeurd. Kort daarna was het woord aan Haaland, die een kiezelhard schot gekeerd zag worden, maar veel verder dan dat kwam City niet.

Ook Liverpool leek redelijk tandeloos, maar had aan één moment genoeg om de topper alsnog naar zich toe te trekken. Een verre uittrap van doelman Alisson kwam terecht bij Salah, die op de middellijn stond te wachten en ietwat gelukkig oog-in-oog kwam te staan met doelman Ederson van City. Hij faalde niet en zette Anfield op zijn kop: 1-0.

Dat de belangen groot zijn werd in de slotfase nog maar eens duidelijk. Klopp kon zich niet inhouden toen Salah naar de grond ging. Scheidsrechter Anthony Taylor had in zijn ogen een overtreding op de Egyptenaar gemist en vanwege zijn uitspatting moest Klopp met rood vertrekken. Vanaf de tribune zag Klopp hoe Liverpool de zege over de streep wist te trekken.