Hoefkens houdt Lang uit selectie van Club Brugge: Moest een signaal sturen

Hoefkens houdt Lang uit selectie van Club Brugge: "Moest een signaal sturen"

16-10-2022 18:25
39

Geen Noa Lang in de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht vandaag. Het was gissen naar de reden daarvoor, maar Carl Hoefkens kwam voor de topper toch met een korte uitleg.

Een verrassende afwezige in de selectie van Club Brugge zondag is Lang. De Nederlander zit ook niet op de bank en werd ui de wedstrijdkern gelaten. Niet omwille van een blessure, zo blijkt nu. "Hij heeft het moeilijk met zijn nieuwe status", zegt Hoefkens bij Eleven Sports.

Lang is niet langer een basispion bij Club Brugge en kwam ook in Madrid tegen Atlético niet in actie. Daar lijkt Lang zich maar moeilijk in te kunnen vinden. "Ik heb daar ook begrip voor", geeft Hoefkens nog aan. "Hij zal in de toekomst nog belangrijk zijn voor ons, maar het was voor mij belangrijk om een signaal te sturen."

Of het ook tot een akkefietje tussen Hoefkens en Lang kwam, is echter niet bekend. Bij Club Brugge rekent de trainer van Blauw-Zwart voorlopig wel op Ferran Jutgla en Kamal Sowah. De 23-jarige Lang speelde dit seizoen tot dusver acht partijen voor Club Brugge, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists.