Faes geniet van de Premier League: “Dit is het echte goede voetbal”

Faes geniet van de Premier League: “Dit is het echte goede voetbal”

15-10-2022 13:14
1

De Rode Duivels in het buitenland. We volgen ze graag met extra aandacht. Wout Faes trok deze zomer richting Leicester City en voegt zich bij de kleine Belgische enclave onder Brendan Rodgers. 

Youri Tielemans, Dennis Praet, Timothy Castagne en nu dus ook Wout Faes. “Faes is in volle gang”, schrijft The Athletic. De verdediger gaat in gesprek met de nieuwsdienst. Het is duidelijk dat Faes erg graag in de Premier League speelt. "Voor mij is het een droom om hier nu te zijn", zegt hij. "Alles wat ik dacht dat de Premier League zou zijn, is het ook. Het meest bekeken, alles eromheen ... ook op het veld is de intensiteit iets waar ik van hou”, klinkt het bij Faes.

Hij geniet zichtbaar met volle teugen van de Engelse competitie. Het is een speler die graag een stevig spel speelt en geen duels schuwt. Dat geeft hij zelf ook aan. ”Ze laten het spel iets langer spelen dan ik gewend was. Ik vind het leuk omdat je in elk duel 100% kunt gaan. Dat moet ook wel, anders verlies je het”, getuigt Faes. “Elke keer als ik het veld opstap, heb ik zoiets van: 'OK, ja, dit is het echte goede voetbal'."

Faes is snel een populair personage in de kleedkamer geworden sinds zijn komst van Reims op de deadline day in september. Take Me Home, Country Roads van John Denver in het bleek zeker een publiekslieveling. "Iedereen kent Country Roads, dus ze zongen een beetje mee," vertelt Faes over zijn initiatie bij Leicester.