Nog een heel klein beetje geduld: 'Lavia sluit volgende week weer aan op training'

Nog een heel klein beetje geduld: 'Lavia sluit volgende week weer aan op training'

15-10-2022 11:11
4

De terugkeer van Romeo Lavia hangt in de lucht. De talentvolle middenvelder blesseerde zich begin september aan de hamstring in de wedstrijd met Chelsea FC. Volgende week kan Southampton FC waarschijnlijk weer beroep op hem doen. 

Dit weekend kijken The Saints diep in de ogen van West Ham United, maar het heeft er alle schijn van dat die partij nog te vroeg komt voor Lavia. In de loop van volgende week mag de technische staf hem wel terug op training verwachten. Woensdag staat een duel tegen Bournemouth FC op het programma, de zondag erop komt Arsenal FC over de vloer. Met Lavia op het veld?

Southampton lijkt haar goudhaantje alvast best te kunnen gebruiken, want sinds Lavia uitviel tegen Chelsea, verloor de ploeg vier keer op rij. Onze achttienjarige landgenoot kwam pas vorige zomer over van Manchester City, maar ondanks zijn jeugdige leeftijd bleek hij meteen van goudwaarde voor zijn kersverse werkgever. Lavia maakte indruk op de middenstrook met zijn balrecuperatie en techniek.

De fans zullen de terugkeer van Lavia toejuichen, ook met het oog op het WK. Voorlopig was het toptalent nog geen selectie bij de grote jongens gegund, maar als hij zich blijft profileren zoals in augustus en september, komt Roberto Martinez misschien in de verleiding om hem als wit konijn mee te nemen naar Qatar. In aanloop naar de start van het WK heeft Southampton nog zeven duels op de planning staan, dus Lavia heeft nog wat tijd om zich in de kijker te spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie