Mannaert looft Mignolet: We konden rekenen op een werelddoelman

Mannaert looft Mignolet: "We konden rekenen op een werelddoelman"

13-10-2022 07:00
6

Club Brugge plaatste zich voor het eerst in haar geschiedenis voor de achtste finale van de Champions League. Dat heeft het onder meer te danken aan haar doelman Simon Mignolet die ook woensdag tegen Atlético Madrid de nul wist te houden.

Na afloop van de wedstrijd blikte Vincent Mannaert terug op de prestatie van Mignolet. "Je weet dat er in de tweede helft druk zou komen van de thuisploeg en dat is ook gebeurd. Maar toch zijn we heel stabiel gebleven. En we konden rekenen op een werelddoelman", zo sprak Mannaert voor de camera van VTM. "Wat Simon Mignolet vandaag getoond heeft, opnieuw, voor de vierde keer de nul houden, dat is fantastisch", voegde de algemeen manager van Blauw-Zwart eraan toe.

Mannaert stak niet enkel de loftrompet op voor Mignolet en zag ook een hele goede teamprestatie. "Ze hebben ervoor geknokt, voor elke morzel grond", vond Mannaert. "Als je dat dan kan bekronen met kwalificatie voor de laatste 16 in de Champions League voor de eerste keer in de geschiedenis, dan is dat natuurlijk een hele mooie avond."

Na vier speeldagen staat Club Brugge, dat nog geen tegendoelpunt slikte, eerste in Groep B. Het telt tien punten. De eerste achtervolger is FC Porto met zes punten. Daarna volgen Atletico en Bayer Leverkusen met respectievelijk vier en drie punten.