Anderlecht voert hevige strijd, maar gaat toch onderuit tegen West Ham

Anderlecht voert hevige strijd, maar gaat toch onderuit tegen West Ham

06-10-2022 20:35
126

Ondanks heel wat strijd en werklust is Anderlecht er niet in geslaagd om punten te pakken tegen West Ham. Na een felbevochten partij werd het 0-1 voor de Londenaren.

Na de slechte resultaten van de voorbije weken was het voor Felice Mazzu en RSC Anderlecht van moeten om nog eens te overtuigen. De Brusselaars konden echter niet rekenen op de zieke Jan Vertonghen, terwijl Lior Refaelov werd geslachtofferd door zijn coach.

West Ham begon met een veredeld B-elftal aan de partij, maar nam de partij wel meteen in handen. Via Benrahma en Bowen kon het voor licht gevaar zorgen en Van Crombrugge aan het werk zetten. De overrompeling bleef echter uit, waardoor paars-wit weer de kans kreeg om zich in de partij te werken en zelf op zoek te gaan naar dat doelpunt.

Na een half uur voetballen bleef de partij in evenwicht en stond Anderlecht zijn mannetje tegen de Engelse ploeg. We leken af te stevenen op een gelijkspel, zeker nadat Benrahma een gigantische kans voor West Ham niet wist te verzilveren. Het bleef 0-0.

Mazzu ging toch voor de winst en greep bij rust in met de komst van Julien Duranville, die Francis Amuzu verving. De jonge flank bracht meteen wat schwung in de partij en gaf de verdedigers van West Ham plots flink wat werk. Ook de bezoekers bleven voor gevaar zorgen, al bleven de echt grote kansen en dus ook doelpunten uit.

Na een uur voetballen leek het wel stilaan hoog tijd om de netten te doen trillen, maar beide ploegen vonden het moeilijk om de defensie van de tegenstrever echt te breken. Mazzu bracht Benito Raman op het veld, terwijl bij West Ham de basispionnen Rica, Scamacca en Paqueta invielen.

De wedstrijd was in het slot dankzij die invallers ook helemaal in handen van West Ham. In het slotkwartier bediende invaller Paqueta mede-invaller Scamacca, die de Londenaren op voorsprong bracht. Even later kreeg Fabio Silva dé kans op de gelijkmaker, maar Areola wist de poging nog uit doel te halen. Het bleef daardoor 0-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie