De Bruyne schiet teamgenoot te hulp na kritiek: Privéleven is zijn eigen zaak

De Bruyne schiet teamgenoot te hulp na kritiek: "Privéleven is zijn eigen zaak"

20 september - 18:13
4

Jack Grealish is al een tijdje het slachtoffer van een flinke dosis kritiek. Als goede vice-kapitein bij Manchester City aarzelt Kevin De Bruyne niet om zijn teamgenoten te verdedigen.

Een jaar na zijn transfer van Aston Villa naar City lijkt Grealish nog steeds moeite te hebben om zich te vestigen in het team van Pep Guardiola. Door het stevige prijskaartje dat aan zijn transfer vasthing, volgt de kritiek na een mindere prestatie uiteraard al wat rapper.

Gelukkig kan Grealish rekenen op zijn vice-captain. De Bruyne springt in de bres voor zijn ploegmaat. "Je moet geduld hebben met Grealish," vertelde de Rode Duivel aan de Daily Mail. "Ik denk niet dat mensen beseffen hoe moeilijk het is als je voor het eerst van club verandert.” De Bruyne beseft dat zo’n transfer (zeker als het je eerste is) even gewenning vraagt. “Ik denk dat je gewoon geduld moet hebben, want persoonlijk maak ik me geen zorgen.” 

De Bruyne merkt verder op dat de media in Engeland haar eigen spelers vaak te hevig onder de loep nemen. "Het gaat niet alleen om voetbal, het gaat verder dan dat”, klinkt het bij De Bruyne. “Ik voel dat buitenlandse spelers, als we gaan feesten, minder in de gaten worden gehouden. Terwijl, als een Engelse speler een avondje uit gaat, het direct naar de media gaat. Terwijl wat ze in hun privéleven doen hun eigen zaak is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie