Milan met De Ketelaere en Saelemaekers verliest van Napoli, PSG dankt Messi

18-09-2022 22:51

Napoli heeft in Italië de koppositie gegrepen, na een vermakelijke topper tegen AC Milan. In San Siro werd het 1-2 voor de Napolitanen. Olympique Lyon verloor nipt van de sterren van Paris Saint-Germain. Een goal van Lionel Messi maakte uiteindelijk het verschil.

Milan - Napoli 1-2
De winnaar van de wedstrijd zou amen met Atalanta Bergamo aan kop gaan in de Serie A. In Milaan kwam Napoli op voorsprong na 55 minuten spelen. Sergiño Dest veroorzaakte een strafschop en Matteo Politano benutte die, net als tegen Rangers enkele dagen eerder.

In het laatste deel van de wedstrijd begon het spektakelstuk pas echt. Olivier Giroud werkte een teruggetrokken voorzet eerst goed binnen, waardoor het weer gelijk stond. Charles De Ketelaere - die samen met Alexis Saelemaekers aan de match begon - had een voet in het doelpunt.

De wedstrijd leek toen af te stevenen op een gelijkspel. Napoli ging echter voor meer, met succes. Invaller Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego, kopte de winnende knap tegen de touwen. Daardoor staat Napoli nu eerste in Italië, doordat het een beter doelsaldo heeft dan Atalanta.

Lyon - PSG 0-1
In Frankrijk begint de druk op trainer Bosz weer langzaam groter te worden. Een overwinning op het grote PSG was daardoor erg welkom voor de Nederlandse coach. Zo ver kwam het echter niet. In de vijfde minuut maakte Messi namelijk de enige treffer van de wedstrijd, door een pass van Neymar in één keer raak te schieten. De bezoekers bleven de rest van de wedstrijd dominant tegen de normaal aanvallende ploeg van Bosz. Lyon kreeg wel nog kansen, maar dat was niet genoeg voor een resultaat. Les Gones zakken daardoor af naar de zesde plek in de Ligue 1.