Nardi en Roef mogen strijd nog even aangaan: “Er is geen regeling”

Nardi en Roef mogen strijd nog even aangaan: “Er is geen regeling”

16-09-2022 14:53
2

KAA Gent neemt het zondag op tegen KRC Genk. Het is nog niet duidelijk wie bij de Buffalo's in doel zal staan, Davy Roef of Paul Nardi. Beide keepers liggen immers nog altijd met elkaar in de Gentse weegschaal.

Vorig seizoen moest Roef lang de tweede viool spelen achter Sinan Bolat. Toen Bolat op een zijspoor kwam na transferperikelen kreeg Roef zijn kans onder de lat. Die greep hij volledig. Onder meer in de bekerfinale tegen zijn ex-ploeg RSC Anderlecht was hij de held van de Buffalo's. Toch besliste Gent om op 1 september met Nardi nog een doelman in huis te halen.

Nardi mocht ondertussen twee keer starten in de Conference League. Terwijl Roef de matchen in de Jupiler Pro League voor zijn rekening mocht nemen. Of dat in de toekomst ook zo blijft, is lang niet zeker. "Nee, er is geen regeling voor de keepers. Waarom zou ik een keuze moeten maken? Ik heb twee doelmannen die kwaliteit brengen, dus ik wil ze ook graag allebei gebruiken", stelt trainer Hein Vanhaezebrouck tijdens een persconferentie.