Mooi gebaar van Anderlecht-fans: Stevige som ingezameld voor vernield restaurant

Mooi gebaar van Anderlecht-fans: Stevige som ingezameld voor vernield restaurant

05-09-2022 19:00
29

De avond voor de confrontatie tussen RSC Anderlecht en Young Boys Bern in Brussel hielden enkele Zwitserse fans lelijk huis in het centrum van de hoofdstad. Het restaurant Le Falstaff werd grotendeels vernield. De harde kern van Paars-Wit heeft een stevig bedrag opgehaald voor de uitbaters van het restaurant te steunen. 

De harde kern van Anderlecht organiseerde een crowfunding om geld in te zamelen voor Le Falstaff, zo wist Bruzz. Advocaat Sven Mary werd (vanuit jurudische redenen) gecontacteerd als raadsman voor de geldinzameling. “Momenteel hebben we schriftelijk contact opgenomen met Le Falstaff. Het is de bedoeling dat we dan rond de tafel zitten met de directie en mogelijke advocaten om een kostenraming te maken van de schade", zo citeerde Bruzz Sven Mary.

Het opgebrachte geld werd zondag overgemaakt. Het zou gaan om 6.920 euro dat werd opgehaald door de harde kern van Anderlecht. Paars-Wit dwong uiteindelijk na penalty's de kwalificatie voor de Conference League-groepsfase af. Daarin treden de Brusselaars donderdag voor het eerst aan: in eigen huis tegen Silkeborg.