Deila stelt zijn transfereisen bij Standard, op drie posities versterking geëist

Deila stelt zijn transfereisen bij Standard, op drie posities versterking geëist

01-09-2022 16:39
9

Standard Luik is het seizoen zwakjes van start gegaan, al hoopt het dat de 0-1-zege bij KV Kortrijk voor een kentering kan zorgen. Voorlopig lijkt er niet genoeg kwaliteit aanwezig om aanspraak te maken op de linkerkolom, laat staan hoger te mikken. Trainer Ronny Deila trekt dan ook aan de (transfer)alarmbel.

Na de overname vanuit de Verenigde Staten leefden de Standard-supporters weer op goede hoop, maar deze zomer is die nog niet bepaald ingevuld. Met Deila kwam er weliswaar een trainer aan boord met een interessant cv, op spelersvlak bleef de Luikse aanhang op haar honger zitten. Dat geldt blijkbaar ook voor de coach zelf. "Ik verwacht nog een aanvaller, een linksbuiten en een rechtsachter", dreef Deila de spanning alvast op tijdens zijn wekelijkse perspraatje.

Die laatste positie doet vermoeden dat de Noor niet helemaal tevreden is over Gilles Dewaele. Hij zette zelf even de puntjes op de i. "Nee, Gilles moet niet vertrekken, maar we willen wel de concurrentie verhogen." Vooral in de aanvallende sector zoekt Standard verder naar versterking. Misschien kan de Kroatische spits Stipe Perica wel een oplossing bieden? "Wij zijn geïnteresseerd", geeft Deila toe. "Hij is een echte doelpuntenmaker, die kan scoren op verschillende manieren. Hij zit in de vorm van zijn leven en kent de competitie." 

Perica heeft inderdaad al een verleden in de Jupiler Pro League, want in het seizoen 2019-2020 kwam hij uit voor Royal Excel Moeskroen. Daar maakte hij zeven doelpunten. Momenteel is de Kroaat aan de slag in Israël, bij Maccabi Tel Aviv. Vorig seizoen was Perica daar goed voor vijftien rozen.