EA Sports maakt top-tien van FIFA-ratings bekend, twee Rode Duivels oppermachtig

EA Sports maakt top-tien van FIFA-ratings bekend, twee Rode Duivels oppermachtig

31-08-2022 16:31
1

Voor de liefhebbers van de razend populaire FIFA-game is het nog een maandje wachten om hun hartje op te halen. Op vrijdag 30 september staat de grootse release van FIFA 2023 gepland. In tussentijd doet EA Sports er wel alles aan om haar trouwe fans warm te maken, bijvoorbeeld door een tipje van de sluier op te lichten over de ratings.

Op FIFA krijgt elke speler een ‘rating’, dat is een gemiddelde score op basis van alle individuele capaciteiten die aan de speler in kwestie worden toegekend. Hoe hoger de ‘rating’, hoe beter de speler wordt geacht. Op sociale media circuleert momenteel al een overzicht van de tien hoogst gerangschikte  voetballers uit het spelletje. Vijf onder hen mogen zich verheugen op een score van 91. Daarbij zit met Kevin De Bruyne één landgenoot. De spelmaker van Manchester City wordt zo gezien als de beste middenvelder ter wereld.

Net als KDB hebben ook Karim Benzema, Kylian Mbappé, Lionel Messi en Robert Lewandowski de makers van FIFA 2023 kunnen overtuigen tot een rating van 91. Vijf anderen moeten het stellen met één puntje minder. Ook daarbij zit een Belg: Thibaut Courtois. Hij is overigens niet de enige doelman, want Manuel Neuer staat op dezelfde hoogte. Ook Cristiano Ronaldo, Mo Salah en Virgil van Dijk hebben een score van 90 toegekend gekregen. Langzamerhand zullen tijdens de komende maand ongetwijfeld ook de andere ratings doorsijpelen.