Hekkensluiter Eupen krijgt nieuwe dreun te verwerken: 'Prevljak geeft verstek'

Hekkensluiter Eupen krijgt nieuwe dreun te verwerken: 'Prevljak geeft verstek'

26-08-2022 18:03
4

KVC Westerlo en KAS Eupen krijgen de eer om de zesde speeldag van de Jupiler Pro League af te sluiten. Wie er niet zal bij zijn op zondagavond in Het Kuipje, is Smail Prevljak. De sluipschutter van De Panda's moet verstek geven voor het duel.

Volgens L'Avenir zal Prevljak niet mee afreizen naar de Kempen. De aanvaller sukkelt met spierpijn, waardoor hij nu al aangegeven heeft om niet in aanmerking te komen voor de wedstrijd tegen Westerlo. Dat is zonder enige twijfel een aderlating voor de bezoekers. Prevljak stond dit seizoen immers al twee keer aan het kanon en maakte in zijn carrière 35 doelpunten in het Eupense truitje.

Voor Eupen is het forfait van haar aanvalsleider extra pijnlijk, aangezien de club de punten absoluut kan gebruiken. Na vijf speeldagen staan de Oostkantonners namelijk allerlaatste, met amper drie punten. Enkel tegen Club Brugge kon Eupen tot nu toe winnen; voor het overige gingen alle partijen verloren. Met drie rechtstreekse zakkers kan een slechte start meer dan ooit fataal blijken.