Kompany na nieuw gelijkspel: We moeten hier lessen uit trekken

Kompany na nieuw gelijkspel: "We moeten hier lessen uit trekken"

22-08-2022 09:45
32

Vincent Kompany zag zijn Burnley FC afgelopen weekend met 3-3 gelijkspelen tegen Blackpool FC en daardoor kent de ex-Anderlecht-trainer met zeven op vijftien niet de voorhoopte start in Engeland. Na de wedstrijd blikte Kompany terug.

Burnley begon als een wervelwind aan de wedstrijd en stond al na 11 minuten op een dubbele voorsprong. Tien minuten later kwam de aansluitingstreffer er voor de uitploeg en iets voorbij het halfuur lukte Burnley de 3-1. De ploeg van Kompany zou die voorsprong na rust nog weggeven. Twee doelpunten op twee minuten zorgden voor een 3-3-eindstand.

"Er was een te groot verschil tussen onze eerste en onze tweede helft", analyseerde Kompany. "De eerste helft was een van de beste tot nu toe, maar in de tweede helft hebben we het voor het eerst echt moeilijk gehad. We moeten opnieuw een constante vinden in wedstrijden", zo werd Kompany geciteerd op het webstek van Burnley.

"We moeten hier lessen uit trekken", wist Kompany, "we moeten momenten accepteren waarbij het niet volgens plan gaat", concludeerde de Brusselaar. Burnley staat zestiende na vijf speeldagen. Kompany en de zijnen trekken dinsdag naar Shrewsbury waar een League Cup-wedstrijd op de planning staat.