‘Newcastle United wil spierballen tonen en gaat vol voor toptransfer’

‘Newcastle United wil spierballen tonen en gaat vol voor toptransfer’

02-08-2022 07:37

Newcastle United is druk bezig om James Maddison naar de club te halen. Onlangs werd door zijn huidige club Leicester City een eerste bod afgewezen, maar de clubleiding van Newcastle kwam snel met een nieuw bod.

Volgens Sky Sports werd het eerste bod van Newcastle op Maddison zaterdag afgewezen. Het zou hierbij gaan om een bedrag van dik 47 miljoen euro. Het tweede bod van de steenrijke club bedraagt een kleine zestig miljoen euro en Newcastle is zelfverzekerd dat Leicester City hiervoor overstag gaat. Maddison moet hiermee de topaanwinst worden van de club die onlangs werd overgenomen door een Saoedische investeringsmaatschappij.

Mocht Maddison daadwerkelijk voor zestig miljoen euro naar het noorden van Engeland komen, dan is de middenvelder de duurste aankoop van Newcastle United ooit. Dat is tot nu toe nog de Braziliaan Joellinton, die voor 44 miljoen euro werd overgenomen van TSG Hoffenheim. Newcastle United versterkte zich deze zomer tot nu toe met Sven Botman, Nick Pope en Matt Targett.