Referee Department moet meteen fouten toegeven: 'VAR moest 2x ingrijpen bij Gent'

Referee Department moet meteen fouten toegeven: 'VAR moest 2x ingrijpen bij Gent'

25-07-2022 18:19 Laatste update: 18:39
48

KAA Gent verspeelde op speeldag één meteen twee punten. Tegen Standard kwam het niet verder dan een gelijkspel. De Buffalo's claimden tegen de Rouches twee keer een strafschop. Het Professional Refereeing Department geeft nu toe dat Gent twee keer een zaak heeft.

Gent wilde een strafschop nadat de bal tegen de elleboog kwam van Renaud Emond. Het kreeg evenwel slechts een corner. 'Het Professional Refereeing Department is van oordeel dat het contact van de bal met de elleboog van de Standard-speler moet bestraft worden met een strafschop voor KAA Gent en een gele kaart voor de Standard-speler', klinkt het nu bij Referee Department.

De uitleg voor de gele kaart en de strafschop is al volgt: 'De Standard-speler maakt een duidelijke beweging met de elleboog en maakt daardoor zijn lichaam onnatuurlijk breder. Er wordt bij deze situatie ook een VAR-interventie verwacht.'

Dan was er ook nog de veelbesproken tussenkomst van Arnaud Bodart. De doelman van Standard raakte Jordan Torunarigha met zijn vuist. Wederom ging de bal niet op de stip. Het Professional Refereeing Department is evenwel van mening dat de VAR had moeten tussenkomen.

'Het Professional Refereeing Department verwacht bij deze situatie een VAR-interventie en een strafschop voor KAA Gent. Zelfs als de doelman de bal raakt, beschouwt het Professional Refereeing Department dit contact als een roekeloze fout die de fysieke integriteit van de aanvaller in gevaar brengt', wordt er als verklaring gegeven.